ADVIENTO 2020

Comenzamos el tiempo de adviento y vale la pena vivirlo a fondo. Para ayudarte te sugerimos los siguientes recursos:

  • Para orar en familia al inicio del adviento:  • Pensando en los jóvenes:

  • Pensando en las familias:  • Recursos catequéticos:

  • Con recursos de otras parroquias:

  • Para saber más sobre el adviento:
"ADVENT: EL SENYOR ESTÀ VENINT
El temps que s’anomena d’Advent són les quatre setmanes anteriors a la celebració del Naixement de Jesús, el 25 de desembre, i conté quatre diumenges. La paraula Advent ve del llatí Adventus, que significa “Vinguda”. Aquest temps, doncs, posa l’accent en la Vinguda del Senyor. Aquesta vinguda té tres aspectes: 1) El Senyor ha vingut, quan va néixer a Betlem de la verge Maria; 2) El Senyor continua venint a nosaltres cada dia; i 3) El Senyor vindrà, d’una manera definitiva a la fi dels temps. El Senyor vingué, ve i vindrà a nosaltres.
El temps d’Advent aviva i subratlla la importància de l’esperança en la vida del cristià. El creient en Jesús ha de ser una persona d’esperança, és a dir, una persona que té posada la seva confiança en el Senyor. De les comunitats cristianes més antigues ens ha arribat una pregària que diu en arameu: Maranata!, és a dir: «Veniu, Senyor». Per això en l’eucaristia diem: «Esperem el vostre retorn, Senyor Jesús».
Els evangelis d’aquests diumenges miren cap al passat, cap al present i cap al futur. El primer diumenge es fixa en la vinguda del Senyor a la fi dels temps; el segon i tercer diumenge, en l’acció preparatòria de Joan Baptista, que ens ajuda a viure nosaltres en l’espera del Senyor; i el quart diumenge, ens presenta fets preparatius del naixement de Jesús. Dins de les primeres setmanes, el 8 de desembre, se celebra la festa de la Immaculada Concepció, que ens ajuda a fixar-nos en Maria, la mare, que va preparar com ningú la vinguda del seu fill.
El color morat dels ornaments litúrgics de l’església en aquests dies d’Advent serveix per expressar el nostre treball i esforç en aquesta espera del Senyor. No és un color de tristesa, sinó de feina i esperança.

I nosaltres, què podem fer:
1. El calendari d’Advent. Anar marcant cada dia d’aquest temps d’Advent amb la nostra pregària, l’escolta de la Paraula de Déu i l’amor als germans. Que casa nostra sigui una llar d’esperança.
2. La corona d’Advent. Anar encenent cada diumenge una espelma, tenint en compte allò que ens diu l’evangeli corresponent. Què preciós si això ho podem fer tots junts quan celebrem l’eucaristia.
3. Compartir allò que tenim (és temps de col·lectes de Càrites o de recull d’aliments o altres productes): Així celebrem que Jesús ve per compartir amb nosaltres.
4. Fer el Pessebre a casa nostra: Ens recorda que Jesús ha volgut néixer entre nosaltres i que nosaltres hem d’ajudar a què així sigui cada dia".
P. Rodolf Puigdollers